plaatje-nieuwsbericht-erkenning-stil-alarm

Uniek: Eén van de eerste organisaties in Nederland

Veiligheid voor mens en dier, schadebeperking en bedrijfscontinuïteit. Dit zijn enkele begrippen waar de Verkerk Groep aan denkt als het gaat om brandveiligheid. Op vele vlakken is Verkerk bevoegd om werkzaamheden op dit gebied uit te voeren zoals het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Om onze relaties nog beter van dienst te kunnen zijn heeft de Verkerk Groep de CCV erkenning voor Ontruimingsalarminstallaties recentelijk uitgebreid met het deelgebied Stil Alarm NEN 2575. Na toetsing door het Kiwa NCP  is recentelijk vastgesteld dat de Verkerk Groep als één van de eerste partijen in Nederland erkend is voor het deelgebied Stil Alarm.

De erkenning Stil Alarm NEN 2575 – Uniek in Nederland
John Vink, projectadviseur Brandveiligheid: “Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de Verkerk Groep.  Zeker bij projecten waarbij het draait om de veiligheid van personen en eigendommen. De kwaliteit van de gedane arbeid op dit gebied is onze hoogste prioriteit en wij vinden dat dit altijd conform de hoogste eisen dient te zijn. Vandaar dat de Verkerk Groep op eigen initiatief heeft besloten om alle activiteiten op het gebied van brandveiligheid op te schalen naar het maximale kwaliteitsniveau; door middel van een officiële erkenning door Kiwa NCP Op deze manier garanderen we onze gebruikers hoogwaardige brandbeveiliging en ontruiming. We zijn één van de eersten en dus bijzonder trots op het behalen van dit certificaat. Het geeft aan dat we serieus met ons vak bezig zijn en is tegelijkertijd een stukje erkenning voor alle medewerkers die zich elke dag met passie inzetten.”

Stil Alarm: Ideale toepassing voor gezondheidszorg, industrie en warehousing
Een stil alarm wordt vaak ingezet in gebouwen waarbij het niet gewenst is om door middel van een luid signaal de aanwezige personen te alarmeren. Deze alarminstallaties komen bijvoorbeeld voor in de gezondheidszorg waarbij patiënten of hulpbehoevenden zich niet zelfstandig kunnen evacueren bij een noodgeval. 

Naast de Gezondheidszorg is het stil alarm voor verschillende branches inzetbaar. Denk  aan industriële doeleinden,  grote distributiecentra met weinig personeel en bedrijventerreinen met grote oppervlaktes.

John Vink: “In een dergelijke situatie kan het van belang zijn dat de alarmering alleen naar bevoegde personen wordt gestuurd, bijvoorbeeld via een DECT handset of smartphone. Zo worden panieksituaties zoveel mogelijk voorkomen, is in bepaalde gevallen efficiënter  en kunnen de verantwoordelijken binnen een organisatie een ontruiming  zo efficiënt mogelijk in gang zetten. Met deze erkenning kunnen wij ook middels onze kennis en kwaliteit een Personen Zoek Installatie (PZI) leveren of attentiepanelen installeren en onderhouden en dat met afgifte van ons certificaat.”

Interessant voor uw organisatie?
Wij geven advies en kunnen een totaaloplossing bieden, installeren en onderhouden wat betreft systemen of installaties voor branddetectie, ontruimingsalarmering en brandpreventie. Onze specialisten komen graag bij u langs om de diverse mogelijkheden van brandveiligheid voor uw specifieke situatie te bespreken. Neem contact op met John Vink, adviseur Brandveiligheid: 078-6107887 of j.vink@verkerk.com

John Vink Verkerk Groep expert Stil Alarm

Terug naar Nieuws