arn-recycling-kiest-voor-brandveiligheid-van-de-verkerk-groep

ARN Recycling kiest voor de Verkerk Groep

Ieder jaar woeden er tientallen branden bij afval- en recyclingbedrijven. De afgelopen twee jaar waren het er meer dan 70, zo blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Veel van die branden blijven relatief beperkt, maar geregeld lopen ze enorm uit de hand en zorgen ze voor een miljoenenschade, overlast voor de omgeving en vervuiling van het milieu.

Broei of zelfontbranding
De meeste branden in afval- en recyclingbedrijven ontstaan door broei of zelfontbranding. Afval- en recyclingbedrijven kunnen veel doen om brand te voorkomen, vooral ook omdat er zoveel bekend is over de oorzaken. De belangrijkste preventiemaatregel is het goed monitoren van de opslag: welk materiaal ligt waar opgeslagen en hoe? Dat geldt ook voor zaken als de temperatuur en vochtigheid.

ARN Recycling heeft Verkerk Service Systemen opdracht gegeven om thermische camera’s te installeren die het genereren van automatische alarmmeldingen mogelijk maakt op basis van bepaalde waarden binnen een temperatuurbereik. Op deze wijze is het mogelijk om potentiële brand- of warmtebronnen vroegtijdig te detecteren.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen in het vergroten van de  brandveiligheid? Neem gerust contact met ons op voor een demonstratie! 

Terug naar Nieuws